Acuan Untuk Suntikan Plastik

Acuan Untuk Suntikan Plastik

Beberapa titik asas acuan suntikan plastik, dengan perkembangan pesat industri moden, penggunaan produk plastik yang luas dalam bidang pertanian, kehidupan seharian, teknologi elektronik, dan bidang lain, keperluan kualiti produk plastik juga semakin tinggi dan semakin tinggi hidup ...

Maklumat produk

Beberapa titik asas acuan suntikan plastik, dengan perkembangan pesat industri moden, penggunaan produk plastik yang luas dalam bidang pertanian, kehidupan seharian, teknologi elektronik, dan bidang lain, keperluan kualiti produk plastik juga semakin tinggi dan semakin tinggi Bekalan kehidupan juga mendapat perhatian khusus. Produk plastik, reka bentuk acuan, 2, pengeluaran dan kawalan mutu, 3, peralatan pembuatan acuan canggih dan pemprosesan yang munasabah, 4, bahan acuan yang cetakan dan peralatan canggih adalah syarat penting yang mempengaruhi pembentukan bahagian-bahagian plastik.

Dalam proses pengacuan suntikan, acuan ditutup semasa menahan tekanan suntikan. Acuan plastik disejukkan dan dibekukan, dan alat suntikan yang digunakan saat ini mempunyai dua rekaan: sekrup pre-plasticizer atau peranti dua peringkat, dan sekrup reciprocating. Pre-plasticizer sekrup menggunakan skru pra-plastik (peringkat pertama) untuk menyuntik plastik cair ke dalam proses pengacuan suntikan rod (tahap kedua), termasuk pencetakan suntikan plastik, seperti acuan kompresi, acuan tamparan, dan penyemperitan. Kaedah ini terpakai kepada semua bahagian termoplastik dan termoset.

Dalam industri acuan suntikan, keperluan teknikal semakin maju, rongga dan acuan acuan lebih kompleks, ketepatan acuan ketepatan semakin tinggi dan permintaan kitaran pengeluaran semakin pendek dan lebih pendek. Proses pengacuan suntikan plastik memerlukan kawalan yang tepat untuk suhu cair, kelikatan cair, kelajuan suntikan, tekanan suntikan berikutnya, tekanan dari titik pensuisan kelajuan, dan masa kitaran.

Kajian mendapati bahawa polimer yang berbeza mempunyai ciri-ciri yang berbeza dan had yang berbeza. Proses pengacuan suntikan plastik melibatkan beberapa faktor, yang mana sebahagiannya sangat penting. Mereka memainkan peranan penting dalam mengawal pemprosesan pengacuan suntikan. Seperti masa pembekuan dan masa suntikan, kelajuan suntikan maksimum, tekanan suntikan maksimum, kuasa suntikan, kadar plasticisasi dan lain-lain aplikasi teknologi pengacuan suntikan, teknologi proses secara langsung mempengaruhi kecekapan pengeluaran produk, kualiti dan kos.

Sepasang:Acuan suntikan plastik Seterusnya:tidak

Siasatan