Acuan suntikan plastik

Acuan suntikan plastik

acuan suntikan plastik

Maklumat produk

Dengan perkembangan pesat sains dan teknologi, kemajuan teknologi pembuatan dan pemprosesan acuan sentiasa dikemas kini, kelahiran teknologi baru telah menghilangkan teknologi lama, terutamanya transformasi dari pengeluaran separa automatik ke pengeluaran mekanik ketepatan tinggi. Melihat semula perkembangan industri acuan China, terdapat perkembangan umum sejak 10 tahun yang lalu. Berhadapan dengan pasaran antarabangsa yang besar, syarikat-syarikat dalam industri acuan China sedang meningkatkan pengenalan teknologi mereka dan membuat inovasi teknologi baru untuk menangani risiko masa depan. Kelebihan kos bawah China tidak lagi ada.

acuan suntikan plastik-1

Teknologi pemprosesan acuan plastik yang paling banyak digunakan ialah 1. Pengilangan EDM dan teknologi produk "hijau". 2, pengilangan berkelajuan tinggi: teknologi pengacuan generasi ketiga. 3. Generasi teknologi cetakan CAD / CAM generasi baru. 4. Advanced teknologi pembuatan acuan pesat. 5, cermin digilap acuan teknologi kejuruteraan permukaan. 6. Teknologi pemeriksaan acuan di tapak.


Secara umumnya, acuan yang dihasilkan diproses oleh pemesinan tradisional. Oleh kerana acuan mempunyai beberapa ciri rumit dan permukaan bebas, ketepatan dan penamatnya agak tinggi, kitaran pemprosesan panjang, dan kosnya tinggi.


Pemprosesan acuan, disebabkan oleh perkembangan alat mesin pemprosesan berangka komputer (CNC), pusat pemesinan, sistem fleksibel, dan pemotongan berkecepatan tinggi, dapat mempercepat proses pewarnaan acuan, tetapi sejauh ini, tidak ada perubahan besar dalam proses daripada setiap proses, masih Terdapat masalah besar seperti masa pelarasan yang panjang, kesukaran dalam menghasilkan secara automatik jalur alat rumit, dan kos yang tinggi. Apabila jumlah pengeluaran produk kecil, jumlah jam tangan dan kos acuan lebih besar pada setiap produk, dan masalah di atas lebih menonjol.

bengkel acuan suntikan plastik

Satu lagi masalah dengan acuan pemesinan konvensional ialah kelonggaran acuan sedemikian agak miskin. Setelah reka bentuk berubah, acuan asal sukar diubahsuai dan hampir perlu dikerjakan semula. Oleh itu, pengeluaran acuan memerlukan reka bentuk struktur ketepatan tinggi dan ujian berulang. Sebaik sahaja pengubahsuaian perlu dibuat, reka bentuk semula keseluruhan acuan sering menjadi masalah yang dihadapi oleh banyak syarikat. Kos acuan lengkap setinggi puluhan ribu sehingga kos penyelenggaraan acuan agak mahal. Oleh itu, adalah perlu untuk kembali ke ujian apabila acuan itu direka.


Sepasang:Acuan plastik Seterusnya:Acuan Untuk Suntikan Plastik

Siasatan