Penyelesaian Perlindungan Litar Automotif Penjimatan Tenaga dan Mesra

- Nov 22, 2018-

Baru-baru ini, persekitaran persekitaran mungkin turun ke bawah , kesan rumah hijau sebenar mungkin menjadi dingin, dan juga pemahaman tentang tawaran karbon rendah yang ada kelihatan seperti penggera keselamatan sebenar dalam minda individu. Automobil elektrik serta kenderaan brek cenderung popular dengan orang ramai untuk keselamatan persekitarannya serta faedah memelihara tenaga. Jurutera teknikal kereta cenderung tertekan melalui bantuan yang berkaitan dengan garis panduan kerajaan persekutuan dan juga tekanan yang berkaitan dengan pesaing perniagaan untuk memperbaiki pembiayaan sebenar. Dalam elemen digital penting industri auto, pemasangan kabel automatik, kelengkapan auto, bahan tenaga, dan sebagainya. Jurutera teknikal auto masih mencipta kereta penjimatan tenaga serta mesra alam yang mematuhi peningkatan sebenar dari masa-masa tertentu.


Lebih mesra alam, lebih ringan dalam gaya berat badan


Berkenaan dengan jurutera teknikal auto semasa, peningkatan iklim ekonomi tenaga serta penurunan pelepasan petrol rumah hijau (GHG) telah berkembang menjadi cadangan gaya yang penting. Sudah tentu, kereta elektrik dan kereta bumbung akan menjadi cara untuk memperbaiki jenis masalah ini, namun teknologi untuk mengurangkan pound sebenar dari kenderaan juga mungkin memberikan beberapa kelebihan yang nyata, hanya kerana penurunan pound mobil serta penentangan bergerak dapat menurun keperluan kuasa serta berjaya mengurangkan pelepasan CO2 ..


Bersama meningkatkan integrasi elemen serta menggunakan bekalan yang canggih untuk membantu pembuat kereta menurunkan pound kereta, pound cobakan juga boleh menjadi tempat yang berkaitan dengan keingintahuan tertentu dan ia telah menarik gaya jurutera teknikal untuk mengkaji semula gaya mereka sendiri untuk mengelakkan tenaga auto. Ternyata sebenarnya dipecahkan sebagai akibat dari masalah masalah masa kini yang besar .


Antara masalah yang dihadapi oleh para jurutera teknikal gaya adalah menjaga dan / atau menyertakan produk keselamatan isyarat yang membantu melindungi teknik digital auto melalui masalah yang boleh dibebankan dengan baik sambil menurunkan harga umum dan juga pound. Kerana sesebuah kereta biasanya termasuk litar yang tidak terhitung serta beberapa jarak yang dikaitkan dengan kabel, kerumitan sebenar dari program pemasangan kabel boleh membuat kaedah gaya isyarat konvensional yang sukar digunakan dan juga boleh menghasilkan reka bentuk yang tidak diperlukan.


Banyak pengeluar telah menemui yang mencampurkan struktur tersebar yang mempunyai polimer yang terikat pekali haba yang baik (PPTC) alat keselamatan overcurrent mungkin boleh mengurangkan pound kereta. Jawapan terpusat sebenar menuntut setiap komponen untuk dijaga dengan campuran individu di dalam bekas persimpangan. Dengan struktur "bintang" ini, setiap melakukan tambahan menuntut kabel individu, yang menyediakan pound dan harga. Sebaliknya, di dalam struktur tersebar tepat di mana beberapa bekas simpang cenderung digerakkan melalui jurulatih tenaga, setiap satu daripada kabel yang muncul dari bekas persimpangan sebenarnya sebenarnya dijaga dengan alat keselamatan isyarat resettable.


Sebelum ini, kuasa mekanik khusus kabel terbaik yang digunakan dalam kereta menjadi 0. tiga puluh lima persegi. milimeter (22 AWG), yang boleh mempunyai arus yang berkisar dari 8A untuk 10A. Offset sekatan ini agak kelebihan penggunaan produk PPTC dalam litar penghantaran yang dikurangkan (contohnya, di bawah 8A). Walau bagaimanapun, teknologi bahan kabel sekarang boleh membantu konduktor saiz berskala bantuan yang mempunyai kemampuan mengangkut sekarang yang disediakan, seperti kabel yang mempunyai saiz yang berkaitan dengan 0. 13 persegi. milimeter (26 AWB) bersama-sama dengan optimum yang berkaitan dengan 5A. Teknologi canggih tertentu boleh melegakan lemak berlebihan apabila menggunakan struktur tersebar serta keselamatan PPC semasa.


Sepasang:Tepat Apa Faktor-Faktor Yang Mempengaruhi Penuaan Kabel Seterusnya:Proses Pembuatan Muatan Wayarung Automotif