Tepat Apa Faktor-Faktor Yang Mempengaruhi Penuaan Kabel

- Dec 14, 2018-

Penuaan kawat adalah masalah yang paling biasa dengan menggunakan kabel. Ia perlu untuk menyiasat sebab untuk memanfaatkan dawai penuaan dan mencegah penuaan kabel. Sebab yang paling langsung untuk penuaan dawai ialah pemisahan penebat dan kerosakan. Kilang abah-abah kawat memberitahu anda bahawa kami kini mempunyai banyak faktor yang dapat mengurangkan kekonduksian dari konduktif:


1. Kerosakan daya luar

Sebilangan besar kegagalan tali pinggang dawai sebenarnya disebabkan oleh kerosakan mekanikal. Sebagai contoh: apabila pengawal pendawaian dipasang dan pendawaian, ia tidak benar-benar bersandar, yang mudah untuk menyebabkan kerosakan mekanikal. Kadangkala, apabila kerosakan itu tidak serius, ia memerlukan beberapa bulan atau bahkan bertahun-tahun untuk menyebabkan bahagian yang rosak itu benar-benar merosakkan untuk membentuk kesalahan. Kadang-kadang kerosakan mungkin berselerak, yang mungkin memberi kesan langsung kepada kesalahan litar pintas. Pengilangan Selamat.


2. Penebat lembap

Keadaan ini juga boleh menjadi perkara biasa. Sebagai contoh, apabila penyambung harness tidak layak dan juga gabungan dibuat di bawah keadaan iklim yang lembap, sendi akan diisi dengan air atau digabungkan dengan wap air. Dari masa ke masa, cawangan-cawangan air terbentuk di bawah tindakan kawasan elektrik, yang secara beransur-ansur merosakkan penebat dari tali keluli. Kekuatan menyebabkan kegagalan.


3. Bahan kimia kakisan

kelenjar kabel bekerja di tempat-tempat dengan asid dan alkali, yang kerap menyebabkan perisai wayar, pelantar atau selubung luar menjadi berkarat. Lapisan perlindungan kimia berkarat atau elektrolisis berkarat selama tempoh yang panjang, menyebabkan lapisan pelindung agar gagal, penebat semakin berkurangan, dan harness wire juga disebabkan. kerosakan.


4. Operasi overburden jangka panjang

Operasi beban, disebabkan oleh kesan termal pada masa ini, arus beban pasti akan menyebabkan konduktor memanas ketika melewati kawat tali, sehingga meningkatkan suhu dari kawat tali. Suhu yang berlebihan semasa operasi overburden jangka panjang mempercepat penuaan dari penebat dan penebat dibahagikan. Terutama pada musim panas yang panas, kenaikan suhu kerangka pendawaian kerap menyebabkan kerosakan penebat televisyen kabel terlebih dahulu, jadi pada musim panas , kelemahan pendawaian sangat rosak. Seperti kejadian yang berkaitan dengan kecelakaan pembakaran spontan kereta.


5. memanfaatkan sambungan

Penyambung harness adalah pautan paling lemah di dalam talian, dan kegagalan penyambung abah yang dibawa oleh kegagalan langsung individu sering terjadi. Semasa prosedur untuk membuat sambungan sendi kawat, apabila mesh asli tidak ditekan dengan tegas atau tidak cukup panas, penebat dari kepala tali keluli akan berkurangan, menyebabkan kemalangan.


6. Suasana dan suhu

Persekitaran luaran dan sumber haba di mana abah-abah terletak juga boleh menyebabkan suhu kabel yang berlebihan, pecahan padding, dan juga lonjakan .


Sepasang:Overlap Muatan Pengangkut Kereta dalam Struktur Kawalan Kenderaan Seterusnya:Penyelesaian Perlindungan Litar Automotif Penjimatan Tenaga dan Mesra